Menu
Menu
-
-

Maat beddengoed

Overzicht maten

Kies altijd de juiste maat

Het is belangrijk dat u de juiste maten kiest voor uw hoeslaken, dekbed of dekbedovertrek. In de tabel hierboven hebben wij alle soorten bedden en matrasmaten op een rijtje gezet, zodat u precies weet welke maat beddengoed hier perfect bij past.

Hoe kies ik de juiste maat?

Welke maat dekbed?

- Op 1-persoons bedden met een breedte van 70 cm tot maximaal 100 cm wordt een dekbed van 140 cm breed geadviseerd.
- Op een twijfelaar (een bed van 120 of 130 cm breed) wordt een 2-persoons dekbed van 200 cm breed geadviseerd.

- Op een klein 2-persoons bed van 140 cm breed wordt een 2-persoons dekbed van 200 cm breed geadviseerd.
- Een bed van 160 cm breed wordt een lits-jumeaux genoemd. Bij deze maat wordt dan ook een lits-jumeaux dekbed geadviseerd welke een maat van 240 cm breed heeft. Een andere optie is om twee 1-persoons dekbedden van 140 cm breed te gebruiken.

- Een bed van 180 cm breed wordt ook een lits jumeaux genoemd. Bij deze maat wordt dan ook een lits jumeaux dekbed met een afmeting van 240 cm breed geadviseerd. Er kan bij deze maat ook worden gekozen worden een extra breed dekbed van 260 cm breed. Uiteraard kan ook hierbij worden gekozen voor twee 1-persoons dekbedden van 140 cm breed.

- Op een bed van 200 cm breed wordt een dekbed van 260 cm breed geadviseerd. Uiteraard kan ook gekozen worden voor een dekbed van 240 cm of voor twee 1-persoons dekbedden van 140 cm breed.

- Bij bedden van 210 of 220 cm lang wordt geadviseerd om een dekbed van 220 cm lang te gebruiken.

Welke maat hoeslaken?

De maat van het hoeslaken dient identiek te zijn aan de maat van uw matras. Een katoenen, flanellen of satijnen hoeslaken is niet elastisch en past daardoor alleen mooi om uw matras als deze exact dezelfde maat heeft. Andere hoeslaken materialen zoals jersey, double jersey, velours en stretch flanel zijn elastisch waardoor deze ook geschikt zijn voor meerdere maten.

Het is echter altijd aan te raden om te kiezen voor een hoeslaken dat qua maat overeenkomt met het matras. De hoeslakens uit ons assortiment zijn verkrijgbaar voor zowel 1-persoons, 2-persoons als lits jumeaux bedden.

Naast normale hoeslakens hebben wij ook een grote collectie (split) topper hoeslakens, waterbed hoeslakens, boxspring hoeslakens, baby- en kinderhoeslakens.

Welke maat dekbedovertrek?

De breedtemaat van het dekbedovertrek dient overeen te komen met de breedtemaat van uw dekbed. Alle dekbedovertrekken hebben een zogenaamde instopstrook over de gehele breedte waardoor het dekbedovertrek in feite 240 tot 260 cm lang is.

Hierdoor zijn alle dekbedovertrekken van Bedsupply geschikt voor dekbedden met een lengte van zowel 200 als 220 cm, de meest voorkomende maten in Nederland. Er is één verschil tussen deze twee maten: in het geval van een 220 cm lang dekbed u een kortere instopstrook overhoudt.