Menu
Menu

Laken Materiaal

Katoenen laken

Katoen is één van de meest gebruikte materialen voor lakens. Katoen is namelijk een natuurproduct en heeft hierdoor een aantal fijne eigenschappen die het een zeer geschikt materiaal maken voor beddengoed. Zo heeft katoen een vochtregulerende werking en voelt het lekker koel aan op de huid. Een katoenen laken is dus ideaal tijdens de warme zomermaanden. Doordat katoen op zeer grote schaal wordt geproduceerd zijn katoenen lakens bovendien relatief goedkoop.

Flanellen laken

Flanel is een stof die zeer zacht aanvoelt op de huid. Hierdoor is het een erg fijn materiaal voor lakens. Een flanellen laken past zich snel aan aan uw lichaamstemperatuur en houdt de warmte ook goed vast. Dit materiaal komt dus erg goed van pas bij mensen die het snel koud hebben s'nachts. Ook is het een fijn materiaal om te gebruiken tijdens de wintermaanden. Op Bedsupply vindt u een uitgebreide collectie flanellen lakens in diverse kleuren en maten.

Satijnen laken

Satijn wordt net als katoen gemaakt van katoenvezelfs. Bij het weven van deze katoenvezels wordt echter een andere techniek gebruikt, waardoor er een gladde stof tot stand komt. Dit is katoen-satijn. Katoen-satijn wordt vaak verward met het glimmende polyester-satijn, maar dit is niet dezelfde stof. Satijn is dan ook rekbaar. Daarnaast voelt satijn nog koeler aan dan gewoon katoen en is het daarom een veelgebruikt materiaal voor lakens in de zomer.

Linnen laken

In tegenstelling tot de meeste stoffen waarvan lakens worden gemaakt, is linnen niet gemaakt van katoen-vezels. Dit zorgt ervoor dat een linnen laken anders aanvoelt dan een 'normaal' katoenen laken. Linnen is een kostbaar materiaal dat op een andere manier wordt geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat linnen ruwer en stugger aanvoelt op de huid. Dit zorgt er echter ook voor dat linnen een zeer sterk materiaal is en lange tijd de mooie kwaliteit blijft behouden.

Percal laken

Een percal laken kenmerkt zich door de hoge kwaliteit. Een percal laken is extreem fijn geweven (namelijk 200 draden per inch) en voelt hierdoor erg fijn aan op de huid. Dit zorgt er ook voor dat percal een zeer stevige stof is die jarenlang meegaat. Een percal laken oogt daarnaast luxer dan een katoenen laken en staat dus erg mooi in uw slaapkamer. Op Bedsupply vindt u ook een groot aantal Percal-organische lakens. Deze lakens zijn volledig anti-allergisch en huidvriendelijk.