Hoeslaken Kopen


De juiste maat

Stap 1: het juiste hoeslaken

Een hoeslaken beschermt uw matras tegen bijvoorbeeld lichaamsvocht. Een hoeslaken dient zo strak mogelijk om het matras te worden gespannen, waardoor het van belang is dat u precies de juiste maat hoeslaken aanschaft. Ons assortiment bestaat uit een groot aantal verschillende hoeslakens, waardoor het mogelijk lastig is om te kiezen voor het juiste type hoeslaken voor uw matras. Hieronder leggen wij precies aan u uit welke type hoeslaken past bij uw matras. 

Normaal hoeslaken

Een normaal hoeslaken is geschikt voor matrassen met een dikte (hoogte) variërend van 25 tot 35 cm. Normale hoeslakens zijn verkrijgbaar in breedte van 60 tot 240 cm en lengte van 120 tot 230 cm. Houdt hierbij altijd de matrasmaat aan, aangezien het hoeslaken natuurlijk strak om het matras heen dient te worden gespannen. 

Alle normale hoeslakens >

Topper hoeslaken

Een topper matras wordt vaak gebruikt bij boxsprings. Een topper matras vraagt dan ook om een topper hoeslaken, dat geschikt is voor een topper van 8 tot 12 cm hoog. Zoekt u een hoeslaken voor zowel het boxspring matras als de topper, dan kunt u het beste kiezen voor een waterbed hoeslaken met een extra hoge hoek. 

Alle topper hoeslakens >

Split (topper) hoeslaken

Sommige topper matrassen zijn onafhankelijk van elkaar in hoogte te verstellen. Voor deze soort matrassen heeft u dan ook een split topper hoeslaken nodig, aangezien deze voorzien zijn van een inkeping in het midden. Hierdoor beweegt uw hoeslaken met de verstelbare matras mee. Split topper hoeslakens zijn voorzien van een hoekhoogte van 8 tot 12 centimeter. Split hoeslakens voor normale matrassen zijn verkrijgbaar met hoekhoogtes van 30 tot 40 centimeter. 

Alle split topper hoeslakens >

Dubbele split topper

Een dubbele split topper hoeslaken is geschikt voor matrassen die aan twee zijden verstelbaar zijn. Door middel van de inkepingen in het midden van het hoeslaken bewegen deze netjes mee met de verstelbare matrassen. Dubbele split topper hoeslakens zijn verkrijgbaar met hoekhoogtes van 8 tot 12 cm, waarbij het van groot belang is dat u de juiste hoekhoogte kiest. 

Alle dubbele split topper hoeslakens >

Boxspring / Waterbed hoeslaken

Boxspring hoeslakens zijn geschikt voor het bedekken van zowel de gehele boxspring matras als de eventuele topper. Een boxspring hoeslaken met een extra hoge hoek is daarom geschikt voor matrassen met een hoekhoogte tot 40 centimeter. Heeft u enkel een hoeslaken nodig voor uw topper, kies dan voor een topper hoeslaken. Is uw boxspring daarnaast ook verstelbaar, kies dan voor een (dubbele) split topper. 

Alle boxspring hoeslakens >

Molton / matrasbeschermer

Een molton of matrasbeschermer zorgt voor een optimale bescherming van uw matras. Daarnaast zal een molton uw matras een langere levensduur geven, aangezien lichaamsvocht beter wordt opgevangen. Tijdens een nacht slaap verliest u tot wel een halve liter vocht, waardoor uw matras veel vocht te verduren krijgt. Daarnaast is een molton zeer handig bij bedplassen of overmatig transpireren. 

Alle matrasbeschermers >

Het juiste materiaal

Stap 2: kies het gewenste materiaal

Hoeslakens worden gemaakt in vele verschillende soorten materialen. Zo heeft u de keuze uit katoen, (double) jersey, royal jersey, velours, badstof, flanel, satijn en linnen. Hieronder lichten wij de belangrijkste materialen voor u toe. 

Jersey hoeslaken

Jersey is een soort katoen, maar kent unieke eigenschappen door een speciale manier van weven. Door elastische garen heeft een jersey hoeslaken een bepaalde stretch in de stof, waardoor deze hoeslakens garant staan voor een strakke pasvorm om uw matras. Double jersey hoeslakens zijn een dikkere variant van de normale jersey hoeslakens en zijn van hogere kwaliteit. Royal jersey hoeslakens zijn gemaakt van Egyptisch katoen, waardoor deze de beste in hun soort zijn. 

Alle jersey hoeslakens >

Katoenen hoeslaken

Katoen is de meest voorkomende stof voor hoeslakens. Katoenen hoeslakens zijn sterk, te wassen onder hoge temperaturen en kennen een goede ventilatie. Bovendien nemen deze hoeslakens lichaamsvocht uitstekend op en voeren dit vervolgens ook weer goed af. Er bestaan daarnaast ook percal hoeslakens. Een hoeslaken van percal is gemaakt van normaal katoen, maar is extra zacht en van hogere kwaliteit door het hogere aantal garen per m2. 

Alle katoenen hoeslakens >

Satijnen hoeslaken

Ook satijn is 100% katoen, maar dankt zijn naam aan de de speciale manier van weven. Deze techniek zorgt voor een stof die extra zacht en glad aanvoelt. Satijn staat bekend om de luxe uitstraling, wat bewezen wordt door de hoge kwaliteit van deze hoeslakens. Een satijnen hoeslaken zal dan ook jarenlang meegaan. Wenst u een hoeslaken van de hoogst mogelijke kwaliteit katoen, kies dan voor een hoeslaken van satijn.

Alle satijnen hoeslakens >

Flanel hoeslaken

Hoeslakens die gemaakt zijn van Flanel hebben als hoofdeigenschap dat ze enorm veel warmte bieden en hierdoor zijn deze hoeslakens uitermate geschikt om te gebruiken in de winter. Flanel is gemaakt van losjes gesponnen garen, waardoor het een heerlijk zacht materiaal is. Er zijn twee verschillende soorten flanel, namelijk: flanel van 100% katoen en stretch flanel van 80% katoen en 20% polyester. 

Alle flanellen hoeslaken >

Velours hoeslaken

Velours hoeslakens zijn hoogpolige hoeslakens en dit betekent dat deze hoeslakens optimaal ventileren. In de winter zorgt dit ervoor dat het hoeslaken heerlijk warm en zacht is en in de zomer biedt dit type hoeslaken juist verkoeling. Velours hoeslakens zijn voor 80% gemaakt van katoen en voor 20% gemaakt van polyamide. Velours is een stretch stof en dit zorgt ervoor dat het hoeslaken altijd de juiste pasvorm heeft. 

Alle velours hoeslakens >

Badstof hoeslaken

Badstoffen hoeslakens hebben als belangrijkste eigenschap dat deze heerlijk zacht aanvoelen. Het zijn hoogpolige hoeslakens, waardoor deze zowel in de winter als in de zomer erg fijn zijn om te gebruiken. Hoeslakens van badstof bestaan voor 80% uit katoen en voor 20% uit polyester en hebben een stretch stof waardoor deze altijd mooi en strak om het matras zitten. 

Badstoffen hoeslakens >

Percal hoeslaken

Hoeslakens van percal staan bekend om de hoge mate van kwaliteit. De stof van een hoeslaken van percal is extreem fijn geweven en heeft minimaal 200 draden per inch verwerkt. Dit zorgt ervoor dat een percal hoeslaken jarenlang meegaat en heerlijk fijn aanvoelt op uw huid. Percal is daarnaast ook een erg sterke stof en dit maakt de stof net iets prettiger om te gebruiken dan normaal katoen. 

Alle percal hoeslakens >

Molton hoeslaken

Molton hoeslakens hebben de unieke eigenschappen dat het sterke, duurzame hoeslakens zijn die optimaal absorberen. Dit komt doordat molton hoeslakens zijn gemaakt van opgeruwde katoen. Een molton hoeslaken wordt doorgaans gebruikt ter bescherming en vangt het hoeslaken het lichaamsvocht op dat u de tijdens de slaap verliest. Molton hoeslakens gaan direct om het matras. 

Alle molton hoeslakens >

Organisch hoeslaken

Organische hoeslakens hebben vaak als eigenschap dat deze erg huidvriendelijk zijn, wat zorgt voor een betere nachtrust. Organische hoeslakens worden duurzaam geproduceerd, waardoor u bij de aankoop van één van deze hoeslakens een steentje bijdraagt aan het milieu. Een organisch hoeslaken is in veel gevallen ook een anti-allergisch hoeslaken. 

Alle organische hoeslakens >