Menu
Menu

Laken kopen

De juiste maat

Ledikantlaken

100 x 150 cm


Een ledikantlaken heeft doorgaans een maat van 100 x 150 cm en dit type deken wordt vaak gebruikt in combinatie met een dekentje. Een ledikantlaken wordt samen met het dekentje strak opgedekt zodat uw kindje stevig in positie ligt. Ook wordt een ledikantlaken vaak veiliger beschouwd dan een dekbed.

Wieglaken

75 x 100 cm


Een wieglaken heeft vaak net wat kleinere afmetingen dan een ledikantlaken, namelijk: 75 x 100 cm. Desalniettemin worden deze gebruikt voor dezelfde doeleinden. Een wieglaken wordt samen met het dekentje strak opgedekt zodat uw kindje stevig in positie ligt. Wieglakens zijn bovendien dooradembaar waardoor uw kindje niet kan stikken. Op Bedsupply vindt u een uitgebreide collectie.

1-Persoons Laken

160 x 260 cm


Op Bedsupply vindt u een uitgebreide collectie bedlakens met afmetingen voor een 1-persoons bed. Deze afmetingen zijn doorgaans 160 x 260 cm. Dit is is iets breder dan het bed zelf, waardoor het laken netjes over de randen van het bed heen valt. U kunt kiezen uit 1-persoons lakens in diverse materialen. Het verschil tussen deze materialen vindt u iets verder op deze pagina.

2-Persoons Laken

200 x 260 cm


Wanneer u gebruik maakt van een twee persoons bed, raden wij u ook zeker aan om gebruik te maken van een twee persoons laken. Een 2-persoons laken kenmerkt zich door de afmetingen van 200 x 260 cm. Doordat deze iets breder is dan het bed zelf, kan het laken netjes om de randen van het bed worden geslagen. Dit geeft een nette uitstraling aan uw bed.

Lits-Jumeaux

240 x 260 cm


Lits-jumeaux lakens zijn qua afmetingen net iets groter dan twee persoons lakens, namelijk: 240 x 60 cm. Deze zijn tevens een maat kleiner dan de extra brede lakens. De lits-jumeaux lakens zijn verkrijgbaar in diverse materialen, kleuren en soorten. Benieuwd naar welke lakens het beste bij uw slaapkamer passen? Neem dan direct een kijkje in het volledige assortiment.

Extra breed

300 x 260 cm


Op Bedsupply vindt u ook een brede collectie lakens voor extra brede bedden. Deze lakens hebben doorgaans een afmeting van 300 x 260 cm, waardoor deze netjes over de bedrand zullen vallen. De lakens zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren, zodat er voor iedere slaapkamerinrichting wel een laken naar wens tussen zit.

Het gewenste materiaal

Katoenen laken

Katoen is een natuurlijke stof die dankzij het hoge ventilatievermogen vaak wordt gebruikt bij lakens. Katoen is van nature erg sterk en dit zorgt ervoor dat lakens van dit materiaal van stevige kwaliteit zijn en jarenlang meegaan. Daarnaast nemen lakens van katoen ook uitstekend lichaamsvocht op en drijven ze dit ook weer af. Katoen is een erg fijne stof om te gebruiken tijdens de zomerperioden.

Satijnen laken

Een satijnen laken is ook voor 100% gemaakt van katoen. Een satijnen laken wordt echter op een speciale manier geweven, waardoor deze extra zacht en glad aanvoelt. Een satijnen laken geeft een luxe uitstraling aan uw beddengoed en dankzij de stevige kwaliteit gaat deze jarenlang mee. Een zeer goede keuze wanneer u op zoek bent naar net iets meer.

Flanel laken

Flanellen lakens staan erom bekend enorm veel warmte vast te houden en hierdoor is dit type laken ideaal om te gebruiken tijdens het de koude wintermaanden. Flanel wordt gemaakt van opgeruwde katoen en is hierdoor ook een heerlijk zacht materiaal. Er zijn twee verschillende soorten flanel, namelijk: flanel van 100% katoen en stretch flanel van 80% katoen en 20% polyester.

Linnen laken

Linnen is een van de weinige stoffen die niet van katoen, maar van vlas wordt gemaakt. Linnen heeft hierdoor dan ook haar eigen unieke eigenschappen die het slapen voor veel mensen een stuk prettiger maakt. Linnen lakens voelen anders (ruwer) aan, absorberen het vocht op een uitstekende manier en regelen de temperatuur bovendien goed. Linnen is een kostbare natuurlijke stof en wordt vaak gezien als een luxe materiaal. Linnen lakens zijn hierdoor dan ook een stuk duurder dan bv katoenen lakens.

Percal Organic laken

Percal is een stof die ook van katoen wordt gemaakt, maar in tegenstelling tot normaal katoen heeft Percal een nog hogere kwaliteit. Percal is extreem fijn geweven en dit heeft als resultaat dat er wel 200 draden per inch in een Percal laken zijn verwerkt. Dit voelt heerlijk zacht aan op uw huid. De lakens van Percal op Bedsupply zijn bovendien 100% organisch, wat betekent dat deze anti-allergisch, huid-vriendelijk én duurzaam worden geproduceerd.

Alle materialen

Op Bedsupply vindt u hoeslakens van diverse materialen. Heeft u de verschillen tussen de verschillende soorten materialen hier al gelezen, maar twijfelt u nog steeds? Dan vindt u hier een volledige overzicht van alle lakens die beschikbaar zijn op Bedsupply, ongeacht het materiaal. Wilt u graag nog meer informatie over de verschillende materialen? Dan kunt u uiteraard ook altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord.

Een kijkje in de collectie: