Menu
Menu
-
-

Type Hoeslaken

Soorten hoeslakens

Normaal hoeslaken

Een normaal hoeslaken is een hoeslaken voor matrassen die maximaal 30 centimeter dik zijn. Indien uw matras minder dik is, is dat geen enkel probleem omdat de ‘overtollige’ stof dan mooi onder het matras verdwijnt. Het hoeslaken zal netjes om het matras blijven zitten doordat er een elastieken band rondom zit. Bedsupply heeft in samenwerking met verschillende leveranciers een zeer groot assortiment normale hoeslakens samengesteld. De hoeslakens van Romanette worden in grote aantallen tegelijkertijd geproduceerd en kunnen daardoor voor een scherpe prijs worden aangeboden. Deze hoeslakens staan dan ook bekend om hun gunstige prijs-kwaliteit verhouding. U kunt ook kiezen voor de hoeslakens van Damai welke speciaal op bestelling binnen 5 werkdagen op maat worden geproduceerd. Deze hoeslakens zijn van een nog hogere kwaliteit stof gemaakt.

Topper hoeslaken

Een topper hoeslaken, ookwel topdek hoeslaken genoemd, is bedoeld voor topper matrassen welke veelal op boxsprings worden gebruikt. De ene topper is dikker dan de andere en daarom zijn er ook topper hoeslakens met verschillende hoekhoogtes verkrijgbaar. Zo zijn er topper hoeslakens voor toppers tot acht, tien en tot twaalf centimeter dik. Er zijn net als bij normale hoeslakens verschillende materialen waar u uit kunt kiezen voor uw topper hoeslakens. Het is geheel persoonlijk waar u de voorkeur aan geeft. Indien u een zeer dunne, minder stevige topper heeft is het af te raden te kiezen voor een topper hoeslaken van jersey met elastieken band rondom. Hierbij bestaat namelijk het risico dat de hoeken van uw topper omhoog zullen ‘krullen’ door de spanning die op het hoeslaken staat.

Split topper hoeslaken

Bij (elektrisch) verstelbare boxspring bedden ontstaat een probleem als niet beide helften van het bed gelijktijdig omhoog of omlaag worden gezet. Om dit probleem te verhelpen zijn veel boxsprings voorzien van een split topper matras. Dit is een topdekmatras met inkeping aan de bovenzijde waardoor het mogelijk is om beide helften van de boxspring onafhankelijk van elkaar te verstellen. Voor dit type matras heeft u uiteraard ook een speciaal topper hoeslaken met inkeping aan de bovenzijde nodig, het split topper hoeslaken.

Dubbele split topper hoeslaken

Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit topper hoeslaken een dubbele split. Boxsprings die aan het hoofd- en voeteneinde verstelbaar zijn hebben een topper matras met inkeping aan zowel de boven- als de onderkant. Voor dit type matrassen is dit dubbele split topper hoeslaken ontwikkeld. Dit is een dusdanig bijzonder en specifiek hoeslaken waardoor deze vrijwel nergens te koop zijn. De dubbele split topper hoeslakens die u bij Bedsupply besteld worden dan ook speciaal voor u op bestelling op maat gemaakt.

Split hoeslaken

Indien u een tweepersoons bed heeft waarvan beide helften onafhankelijk van elkaar (elektrisch)verstelbaar zijn kunt u geen tweepersoons hoeslaken gebruiken. Deze zal namelijk scheuren als de ene helft van het bed omhoog wordt gezet en de andere helft niet. Hier is een oplossing voor, het split hoeslaken. Dit is een tweepersoons hoeslaken met een inkeping aan de bovenzijde waardoor beide helften wel onafhankelijk van elkaar verstelbaar zijn. De hoekhoogte van dit hoeslaken is 30 tot 40 centimeter waardoor deze hoeslaken geschikt zijn voor normale matrassen maar ook voor boxspring matrassen met de topper matras samen.

Dubbele split hoeslaken

Tweepersoons bedden die aan het hoofd- en voeteneinde verstelbaar zijn hebben normaal gesproken twee aparte eenpersoons hoeslakens nodig omdat een tweepersoons hoeslaken zou scheuren als de ene kant van het bed omhoog wordt gezet terwijl de andere kant vlak blijft liggen. Tegenwoordig zijn hier echter speciale dubbele split hoeslakens voor ontwikkeld. Dit zijn hoeslakens met een inkeping aan de boven- en onderkant. Deze hoeslaken zijn geschikt voor matrassen van maximaal 30 a 40 centimeter dik maar kunnen ook bij een boxspring om het matras en het topper matras samen worden gebruikt.

Zijn waterbed en boxspinghoeslakens dezelfde maat?

Waterbed hoeslaken

Waterbedden / watermatrassen zijn over het algemeen dikker dan normale matrassen. U heeft hier dan ook een hoeslaken met een extra hoge hoekhoogte voor nodig. Deze hoeslakens zijn in verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar en worden op bestelling op maat gemaakt. De waterbed hoeslakens zijn voorzien van een elastieken band rondom zodat deze altijd mooi strak om het matras blijven zitten.

Boxspring hoeslaken

Veel boxsprings hebben een matras met daarop een topper matras. Bij dit type boxsprings kan het beste een topper hoeslaken worden gebruikt welke alleen om het topdek matras gaat. Indien de boxspring elektrisch verstelbaar is en een topdek matras heeft kan uiteraard een split topper hoeslaken worden gebruikt. Als u een hoeslaken om het topper matras en het boxspring matras samen wilt doen heeft u een hoeslaken met extra hoge hoek nodig. Dit worden boxspring hoeslakens genoemd en hebben een hoekhoogte van 40 centimeter.

Overige soorten hoeslakens

Matrasbeschermer

Een matrasbeschermer is volledig waterdicht en dus ook geschikt bij bijvoorbeeld incontinentie. Matrasbeschermers zijn uiteraard op hoge temperaturen wasbaar. Naast waterdichte matrasbeschermers zijn er ook gewone moltons. Dit zijn in feite ook matrasbeschermers, maar dan niet waterdicht. Wij adviseren om altijd een matrasbeschermer of molton te gebruiken; een mens verliest namelijk de nodige liters vocht tijdens het slapen welke anders in de matras terecht komt. Uiteraard zijn er voor verschillende type bedden matrasbeschermers leverbaar.

Anti Allergie Matrashoes

Anti allergische matrashoezen houden huisstofmijten buiten de matras. Doordat de stof van deze hoezen zeer fijn is geweven kunnen de mijten er niet doorheen. De hoezen zijn overigens op 95 graden uit te wassen waardoor de eventuele mijten die er op terecht zijn gekomen dood zullen gaan bij het wassen. Bedsupply heeft een speciale selectie gemaakt van anti-allergie matrashoezen in diverse afmetingen. Zo zit er haast altijd wel een geschikte matrashoes voor uw bed bij.

Bedrok

Een bedrok wordt ookwel boxspring volant of ondersprei genoemd en is dus geschikt om aan de onderkant rondom het bed te doen. Dit geeft een chique en sierlijke uitstraling aan uw bed en slaapkamer. Bovendien komt door het gebruik van een bedrok minder stof onder uw bed en de stof die eronder zit blijft er ook onder en zal zich niet door de slaapkamer gaan verspreiden. Bedrokken worden speciaal op bestelling voor u op maat gemaakt waardoor hier een levertijd van enkele weken op dit product zit.