Menu
Menu
-
-

Type slaper

Welk type slaper ben ik?

Zijslaper

Bij iedere zijslaper hoort een goed ondersteunend hoofdkussen. Zijslapers leggen grote druk op hun schouder, waardoor er ruimte ontstaat tussen uw hoofd en uw matras. Hierdoor hebben zij een betere ondersteuning nodig in de nek. Zo kunnen klachten aan uw rug, nek en hoofd worden voorkomen en vermindert u de druk van uw schouder. Wilt u een zachter of een steviger kussen? Bekijk hieronder al onze kussens voor zijslapers.

Rugslaper

Bij rugslapers is het belangrijk dat uw nekwervels en rug in een rechte lijn liggen. Ook voor rugslapers is het essentieel om een goed ondersteunend hoofdkussen te hebben om rug, nek en hoofdklachten te voorkomen. Echter kunt u de hoogte zelf bepalen en moet het kussen groter zijn naar mate de kromming in uw rug groter is. Ideaal zijn de kussens die zijn voorzien van een neksteun voor optimaal comfort. In ons assortiment, die u hieronder kunt vinden, vindt u zowel zacht als stevige kussens voor nekslapers.

Buikslaper

Bij een buikslaper is een iets minder ondersteunend kussen gewenst. Het is juist belangrijk dat het kussen goed inveert. Doordat u als u op uw buik slaapt met uw hoofd opzij slaapt, kunt u op deze manier nek- en hoofdpijn voorkomen. Daarnaast is het fijn als een kussen wat zachter is en uw hoofd lager ligt. Buikslapers hebben dit nodig om gemakkelijker in een natuurlijke houding te liggen. Hieronder vindt u ons hele assortiment hoofdkussens voor buikslapers.

Allroundslaper

Ook bij een allround slaper is een goed hoofdkussen van belang. Een allround slaper slaapt niet in één positie, maar wisselt regelmatig van rug-, buik- en/of zijslapen. Een kussen met de juiste ondersteuning voor uw rug, nek en schouders is daarom erg belangrijk voor deze groep slapers. Daarnaast is voor een allround slaper een soepel kussen gewenst, zodat het kussen zich gemakkelijk kan vormen naar de ideale positie. Hierdoor kunnen bij allround slapers nek- en rugklachten worden voorkomen. Bekijk hieronder ons hele assortiment allround slaapkussens.