Menu
Menu
Materiaal
Kleur
Maat
Merk
Soort
Serie
Prijs
Levertijd
Korting

Dekbedovertrek Katoen-Satijn

Katoen-satijn is een stof die gemaakt is van 100% katoen maar die zo fijn geweven is dat er een satijn-stof ontstaat. Het is dus een volledig natuurlijke stof die alle positieve eigenschappen van een normaal katoenen dekbedovertrek heeft zoals ademend en vocht-absorberend. Het grootste verschil is dat deze satijn-stof een stuk zachter aanvoelt dan normale katoen. Ontdek en ervaar de enorm luxe uitstraling en het comfort van een katoen-satijnen dekbedovertrek nu zelf!

Katoen-satijnen dekbedovertrek

Veel mensen denken dat satijn een materiaal is, maar dat is eigenlijk niet het geval. Satijn is een manier van weven waardoor alle garen zeer dicht op elkaar zitten en daardoor een mooi glad geheel vormen. Katoen-satijn is dus een stof die gemaakt is van 100% katoen en niet te verwarren met de goedkopere polyester variant die wel mooi glimt, maar niet ademend is en daardoor eigenlijk minder geschikt voor een dekbedovertrek. Bovenstaande dekbedovertrekken zijn allemaal van 100% katoen-satijn.

Dekbedovertrek 240x220 katoen satijn

De katoen satijnen dekbedovertrekken in ons assortiment zijn gemaakt van 100% katoen. Een veel gemaakte fout is dat mensen denk dat satijn daadwerkelijk het materiaal is. Dit is echter onjuist. Satijn is de manier van weven, de weeftechniek dus. Bij een satijnen weeftechniek staan de garen heel dicht op elkaar waarmee een van de fijnste kwaliteiten dekbedovertrekken gemaakt worden. Dit dekbed is uiteraard ook verkrijgbaar in de maat 240 x 220 cm.