Menu
Menu

Sprei kopen

Sprei

Een bedsprei wordt gebruikt ter decoratie van uw slaapkamer en geeft een chique uitstraling aan uw bed. Een sprei is doorgaans gevuld met een warme stof en hierdoor worden spreien vaak als extra deken gebruikt tijdens de koude winterdagen. Bedsupply heeft een groot assortiment bedspreien in alle kleuren, soorten, maten en designs. Hierdoor weet u zeker dat u een passende bedsprei voor uw slaapkamer vindt.

Plaid

In tegenstelling tot een bedsprei is een plaid van binnen niet gevuld en hierdoor worden plaids vaak ook gewoon gebruikt op de bank. Een plaid kan net als een bedsprei worden gebruikt ter decoratie, maar ook zijn deze heerlijk om lekker onder weg te kruipen in het winterseizoen. Bedsupply heeft plaids in diverse soorten, kleuren, maten en designs die uw slaap- of woonkamer helemaal af maken.

Quilt

Een quilt is een speciale doorgestikte en gevoerde deken die uit drie lagen bestaat. Deze drie lagen worden aan elkaar vastgemaakt door middel van quiltsteken in een bepaald patroon. Doorgaans wordt een quilt gebruikt ter versiering van uw bed en slaapkamer, maar deze kan ook makkelijk worden gebruikt als warme deken op de bank. Een quilt met verschillende lapjes op de bovenzijde wordt een patchwork quilt genoemd.

Maatvoering bedsprei

Hoe groot moet een bedsprei zijn?
De grootte van uw bedsprei is afhankelijk van de hoogte van uw bed en de hoogte van het matras tot de vloer. Het is het handigst om de afstand van het matras tot de vloer te meten en deze lengte tweemaal op te tellen bij de breedte van uw bed. Op deze heeft u aan beide zijden van het bed de juiste afmetingen die u nodig heeft om de sprei netjes over uw bed te kunnen draperen. Bij de lengte van het bed kan dit eveneens worden gedaan, zodat u én de bedsprei tot de grond kunt laten vallen én nog een strook over heeft om dubbel te slaan bij het hoofdkussens.

Ook wordt er vaak gekeken naar de het type bed dat u heeft. De meest voorkomende maten voor bedspreien vindt u in de kolom hiernaast. In ons assortiment hebben wij ook een aantal bedspreien voor kinderen opgenomen. Deze passen vaak over een één-persoonsbed en kunt u herkennen aan de felle kleuren en prints.

Welke maten spreien zijn er?
Op Bedsupply verkopen we spreien in diverse maten zoals één-persoons, twee-persoons of lits-jumeaux maat. Wij hebben dus ook spreien die geschikt zijn voor een extra lang dekbed.

Maat sprei één-persoonsbed: 180 x 270 cm
Maat sprei twee-persoonsbed: 230 x 270 cm
Maat sprei lits-jumeaux: 250 x 260 cm of 270 x 270 cm

Een bedsprei wordt op een sierlijke wijze over het bed gedrapeerd en vaak raakt deze de grond. Om de chique uitstraling van een bedsprei te behouden, worden deze vrijwel nooit in het uiteinde van het bed gestopt en hierdoor heeft een bedsprei dan ook geen instopstrook.

Bedsprei wassen

Bedsprei wassen

Niet alle bedspreien zijn geschikt voor de wasmachine. Lees daarom voorafgaand aan het wassen van uw bedsprei altijd zorgvuldig het wasetiket. Let er daarnaast op dat u nooit gebruik maakt van blekende wasmiddelen, maar dat u kiest voor een wasmiddel dat speciaal geschikt is voor gekleurd of wit beddengoed. Ook is het niet raadzaam om een bedsprei op te hoge temperaturen te wassen, of deze in een droogtrommel te stoppen.

Om er zeker van te zijn dat uw bedsprei op de juiste manier wordt gereinigd, kunt u deze het beste naar een stomerij brengen. Hier worden ook vaak behandelingen gegeven voor het bestrijden van huisstofmijt.

Wollen bedsprei wassen

Wol heeft als voordeel dat het uitstekend vuil af kan stoten. Hierdoor is het niet noodzakelijk om het product vaak te wassen. Het is af te raden om niet zelf uw wollen dekens en plaids uit te wassen, maar deze door een stomerij te laten reinigen. Besluit u toch om zelf de wollen sprei uit te wassen, gebruik dan geen blekende wasmiddelen of wasverzachter en laat deze niet weken. Ook kan wol niet worden gedroogd in de droger. Wol kan krimpen door plotselinge temperatuurschommelingen. Hierdoor mag u wol dan ook absoluut niet in de zon of op een verwarming drogen.Synthetische bedsprei wassen

Er zijn een aantal synthetische stoffen die eenvoudig kunnen krimpen. Zo lijkt de synthetische stof acryl bijvoorbeeld veel op wol en deze is net als wol niet bestand tegen hitte. Het is daarom raadzaam om synthetische bedspreien op een lage temperatuur te wassen. U kunt een synthetische bedsprei het beste ophangen om te laten drogen, omdat de droger eventueel schade aan kan richten aan de kwaliteit van de bedsprei. Let op: lees voordat u gaat wassen de wasvoorschriften zorgvuldig door om zeker te weten dat u de bedsprei op de juiste temperatuur wast.Een greep uit ons assortiment: