Menu
Menu
-
-

Klamboe kopen

Waarom een klamboe?

Het aanschaffen van een klamboe heeft vele voordelen. Zo beschermt een klamboe u bijvoorbeeld tegen stekende en bijtende insecten, wat ideaal is wanneer u op reis gaat naar gebieden met gevaarlijke insecten zoals malariamuggen. Daarnaast worden klamboe's hier in Europa ook veel gebruikt ter decoratie van de slaapkamer. Er is een groot aanbod aan klamboes in diverse vrolijke kleuren die een kinderslaapkamer helemaal afmaken, maar daarnaast zijn ook de klamboes voor volwassenen tegenwoordig erg populair. Iedereen heeft een eigen reden voor het aanschaffen van een klamboe, maar feit is en blijft dat het ophangen van een klamboe in uw slaapkamer, u vele voordelen op kan leveren!

Welke vorm ?

Rond

De meeste klamboe's zijn rond van stuk en zitten hierdoor bevestigd aan een hoepel. Dit levert als voordeel op, dat ze maar op één punt aan het plafond vast gemaakt hoeven te worden. Nadat u de klamboe aan het plafond heeft bevestigd, kunt u deze om uw bed heen trekken. U kunt hierbij zelf kiezen waar u de opening wilt. Bedsupply heeft een groot assortiment ronde klamboe's in diverse maten, kleuren en modellen.

Rechthoekig

Rechthoekige/vierkante klamboe's zijn lastiger te bevestigen dan een ronde klamboe, omdat deze op 4 verschillende plaatsen aan het plafond moeten worden vastgemaakt. Het voordeel van een rechthoekige of vierkante klamboe is dat deze én over veel ruimte beschikken én dat de ruimte in deze klamboe optimaal benut kan worden dankzij de rechte en vlakke wanden. Bedsupply heeft ook een collectie rechthoekige klamboe's in haar assortiment opgenomen.

Piramidevormig

Een piramidevormige klamboe hangt u net als een ronde klamboe met maar één bevestigingspunt op aan het plafond. Een nadeel hiervan is echter dat deze minder mooi om uw bed komt te hangen dan bijvoorbeeld een rechthoekige klamboe. Ronde klamboe's en piramidevormige klamboe's lijken qua vorm erg veel op elkaar, en zijn de meest populaire klamboe's die worden verkocht.

Voor wie is de klamboe bedoeld?

1-Persoons klamboe

Voorafgaand aan het aanschaffen van een klamboe is het belangrijk om u te bedenken met hoeveel personen u de klamboe wilt gebruiken. 1-persoons klamboe's zijn de meest voorkomende maten en hiervan heeft Bedsupply dan ook een grote collectie opgenomen in haar assortiment. U kunt kiezen voor een doorschijnende 1-persoons klamboe, een 1-persoons klamboe met kleur, versieringen of andere accessoires.

2-Persoons klamboe

Heeft u een tweepersoons bed of bent u van plan om met twee personen onder de klamboe te gaan liggen? Dan heeft Bedsupply een breed assortiment tweepersoons klamboe's voor u klaar staan. In ons assortiment zijn ook tussenmaten opgenomen. Twijfelt u tussen een 1.5- of 2-persoons klamboe? Dan raden wij u aan te kiezen voor de 2-persoons klamboe. Het is verstandiger om te kiezen voor een te grote klamboe, dan voor een te kleine.

Kinder klamboe

Kinder klamboe's staan erg leuk als decoratie in bijvoorbeeld een prinsessenkamer, maar kunnen ook leuk gecombineerd worden bij andere interieurstijlen. Daarnaast hebben deze als voordeel dat uw kindje s'nachts geen last heeft van muggen of andere insecten en dit bevordert de nachtrust. Bedsupply heeft een groot assortiment kinder klamboe's van verschillende merken en in verschillende kleuren.

Baby klamboe

Een baby klamboe heeft meerdere voordelen. Allereerst staat een klamboe super leuk rondom het wiegje van uw kindje en maakt het de inrichting van uw babykamer helemaal af. Daarnaast houdt het vuil of insecten uit de buurt van uw kleine. Bedsupply heeft daarom een grote collectie baby klamboe's in haar assortiment opgenomen in diverse kleurtjes en modellen.

Reisklamboe

Wat is een reisklamboe?

Naast klamboe's voor uw slaapkamer zijn er ook klamboe's die speciaal ontwikkeld zijn om mee te nemen op reis. Een reisklamboe is handig wanneer u op vakantie gaat en u uzelf evengoed wilt beschermen tegen ongewenste insecten. Reisklamboe's hebben als voordeel dat deze vaak snel en compact kunnen worden opgeborgen en dat ze weinig plaats innemen in uw koffer of backpack. Ook weegt een reisklamboe bijna niets,waardoor u zich niet druk hoeft te maken over het gewicht. Reisklamboe's zijn vaak voorzien van speciale 'instapdeuren' die u volledig af kunt sluiten, zodat u ervan verzekerd bent dat u rondom helemaal beschermd bent tegen insecten van buitenaf.

Wat is een geïmpregneerde klamboe?

Een geïmpregneerde klamboe wordt ook wel een muskietennet genoemd. Een geïmpregneerde klamboe is speciaal ontwikkeld om insecten effectief buiten te houden. Geïmpregneerde klamboe's zijn bewerkt met een anti-insectenmiddel dat insecten dood, maar dat niet schadelijk is voor mensen. Geïmpregneerde klamboe's zijn ideaal voor op reis en in sommige landen zelfs van levensbelang, omdat ze u kunnen beschermen tegen beten van bijvoorbeeld een malariamug. Geïmpregneerde klamboe's zijn met name nodig in gebieden waar een groot malariarisico bestaat. Voor het gebruik binnenshuis of binnen Europa volstaat een gewone klamboe dus gewoon.

Klamboe ophangen

Ophang trucs

Voor het snel en veilig ophangen van uw klamboe zijn er een aantal stappen die u kunt ondernemen.
Maak gebruik van een ophangsetje
Vrijwel alle klamboe's worden geleverd inclusief een haakje, maar met een extra ophangsetje beschikt u direct over een aantal reservehaakjes, touw, punaises, plakstrips of andere handige benodigdheden.

Ook is het mogelijk om een touw door uw kamer te spannen, waar u vervolgens eenvoudig de klamboe aan kunt bevestigen. Bedsupply verkoopt speciale setjes voor het ophangen van een klamboe zodat u de klamboe ook als u op reis bent en van te voren niet weet of er goede ophangpunten zijn op kunt hangen.

Overige tips

Gebrek aan ophangpunten?
Slaapt u in een hostel of op een hotelkamer waar zich bijna geen ophangpunten bevinden? Denk dan creatief! Haal bijvoorbeeld schilderijen van de muur en gebruik de spijkers als bevestigingspunt. U kunt de klamboe ook aan een ventilator of lamp ophangen. Touwen en wasknijpers werken vaak ook erg goed om uw klamboe aan op te hangen.

Speciale montagesetjes
Tegenwoordig bestaan er speciale montagekits waarmee u eenvoudig bevestigingspunten voor uw klamboe creëert. Deze setjes werken bijvoorbeeld met zogenaamde powerstrips of zuignappen. Er bestaan ook kneedbare montagesetjes. Deze hebben als voordeel dat u ze eenvoudig weer verwijdert, zonder plekken of beschadigingen achter te laten.

Onze merken

Deconet

Het bedrijf Deconet produceert en verkoopt diverse soorten klamboe's van hoogwaardige kwaliteit. Het bedrijf is onder andere erg populair dankzij de grote collectie reisklamboe's die in het assortiment is opgenomen. Deze zijn geïmpregneerd en hierdoor extra veilig voor op reis. Deconet verkoopt ook diverse andere klamboe's voor zowel volwassenen als voor kinderen.

Jollein

Het bekende merk Jollein heeft een groot assortiment babykamertextiel en -accessoires. De collecties van Jollein worden ieder jaar vernieuwd en hebben een moderne look die de babykamer een stijlvolle uitstraling geeft. De klamboe's van Jollein zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen.

Kidsdepot

Kidsdepot is een merk dat artikelen verkoopt die de slaapkamer van uw kindje helemaal compleet maken. Kidsdepot heeft een eigen aparte stijl die helemaal is aangepast op de laatste trends. De klamboe's van dit merk zijn voorzien van vrolijke kleuren en zijn verkrijgbaar in diverse modellen, waardoor er voor iedere kinderkamer wel een geschikt model te vinden is.

Populaire producten: