Menu
Menu
-
-

Welke stof kiezen voor een Dekbedovertrek?

Dekbedovertrek katoen

Katoen is het meest gebruikte materiaal voor dekbedovertrekken. Katoen is een absoluut natuurproduct en heeft hierdoor een aantal unieke eigenschappen waardoor het een uitermate geschikt materiaal is om beddengoed van te produceren. Zo is katoen relatief een zeer sterk en duurzaam materiaal dat ‘ademt’ en tegelijkertijd vocht op kan nemen. Hierdoor wordt u wakker met een fris en schoon gevoel. Doordat katoen op zeer grote schaal wordt geproduceerd zijn katoenen dekbedovertrekken relatief goedkoop. Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding dus. Een katoenen dekbed is bovendien te wassen onder hoge temperaturen.

Dekbedovertrek satijn

Satijn is een stof die van katoenvezels is gemaakt. Bij satijn wordt echter een andere weeftechniek toegepast waardoor een gladde stof ontstaat. Deze stof wordt dan ook katoen-satijn genoemd en is niet te verwarren met polyester-satijn dat zeer glimmend is en andere eigenschappen heeft dan katoen. Hoe dichter de garen op elkaar zijn geweven hoe hoger de kwaliteit van de stof. De dichtheid wordt weergeven in het aantal counts per inch. Indien een stof 220 counts of hoger is, mag deze de naam satijn dragen. Satijn heeft een luxe uitstraling en voelt koeler aan dan normale katoen en is hierdoor vooral in de zomer een prettig materiaal om onder te slapen.

Dekbedovertrek flanel

Flanel is stof van los gesponnen katoen garen die aan één kant zijn ‘opgeruwd’. Hierdoor voelt de stof zeer zacht aan. Flanel heeft als eigenschap dat het zich zeer snel aan de lichaamstemperatuur aanpast en de warmte goed vasthoudt. Voor mensen die het vaak koud hebben in bed is dit dus ideaal. Veel winkels hebben tegenwoordig nog maar een kleine collectie flanellen dekbedovertrekken, omdat de periode waarin deze dekbedovertrekken worden verkocht (winterperiode) relatief kort is. Bedsupply heeft zich daarentegen juist in flanel gespecialiseerd en biedt een brede collectie van verschillende merken aan.

Dekbedovertrek percal

Percal is eigenlijk dezelfde stof als normale katoen, maar dan van een hogere kwaliteit. Bij percal katoen worden minimaal 200 garen per inch gebruikt waardoor er een sterke, maar tegelijkertijd ook soepele stof ontstaat. Dit is mogelijk doordat de katoenvezels zeer fijn worden gekamd. Hierdoor kunnen er dunnere garen van worden gesponnen en zo ontstaat er een ijzersterke, maar satijnzachte stof. Een echte kwaliteitszoeker verkiest percal dus boven normale katoen. Door de zeer goede kwaliteit van de stof bent u bovendien jarenlang gegarandeerd van een mooi dekbedovertrek

Dekbedovertrek jersey

Ook jersey is een stof die gemaakt is van katoenvezels die op een bepaalde manier zijn geweven. Uniek aan jersey is dat door de manier van weven er elasticiteit in de stof komt. Dit maakt het een bijzonder geschikt materiaal voor hoeslakens. Dekbedovertrekken worden niet vaak van jersey gemaakt omdat het een relatief lastig materiaal is om een dessin op te drukken. Maar bedsupply heeft enkele leveranciers gevonden die hoogwaardige jersey dekbedovertrekken leveren. Het grootste voordeel van een jersey dekbedovertrek is dat deze absoluut strijkvrij zijn en zeer soepel aanvoelen.

Dekbedovertrek linnen

Linnen is een totaal andere stof dan alle andere materialen die op deze pagina staan beschreven omdat het niet van katoenvezels is gemaakt maar van vlas. Het is een zeer intensief proces om van vlas een mooie linnen stof te maken waardoor linnen een relatief duur materiaal is. Linnen is veel stugger en ruwer dan katoen maar ook veel sterker en gaat dus probleemloos jaren mee. Deze eigenschappen klinken misschien minder prettig voor een dekbedovertrek, maar veel mensen vinden linnen juist een prettig materiaal dat zeer goed ademt en vocht opneemt en daardoor heerlijk is om onder de slapen.

Dekbedovertrek organisch

Dekbedovertrek organisch

De organische dekbedovertrekken van Bedsupply zijn vrij uniek. De organische dekbedovertrekken zijn van 100% biologisch katoen, waardoor u kiest voor een milieuvriendelijk en gifvrij product. De dekbedovertrekken zijn daarnaast ook nog eens heerlijk zacht wanneer u kiest voor een van de merken in ons prachtige assortiment. Zo worden bijvoorbeeld de organische dekbedovertrekken van Yumeko gemaakt door kleine katoenboeren in India die een Fair trade premie ontvangen. Kies uw nieuwe organische dekbedovertrek vandaag nog!