Menu
Menu
-
-

Alles over Yumeko

Alles over Yumeko

De droom van Yumeko

Yumeko werd opgericht in 2010 door Stephan Zeijlemaker en Rob van den Dool. Van begin af aan was het de droom van Yumeko om duurzaamheid en kwaliteit te combineren, om zo producten op de markt te brengen die zowel goed zijn voor de consument als voor de planeet. De producten zijn er dus ook op gericht uw leven aangenamer en comfortabeler te maken en de wereld wat schoner en eerlijker. In de huidige productieketen van andere bedrijven vinden veel onmenselijke praktijken en onnodige vervuiling plaats, wat volgens Yumeko beter kan én vooral beter moet.

U kunt bij Yumeko terecht voor ontzettend veel producten voor bed en bad. Denk hierbij aan dekbedden, dekbedovertrekken, kussens, hoeslakens, badjassen en nog veel meer. Al deze producten worden gemaakt van hoogwaardige materialen die op een duurzame manier zijn verworven en verwerkt. Doordat ze vervolgens ook met de grootste zorg en precisie worden vervaardigd ervaart u als klant enorm veel comfort en plezier een de producten. Benieuwd geworden? Bekijk via de volgende link de volledige Yumeko collectie:

Duurzaam Yumeko

Yumeko FairChain

Bij Yumeko werken ze aan een schone en eerlijke keten, de zogenaamde FairChain. Ze streven naar 'beter slapen' in alle opzichten; comfortabel, gezond, eerlijk en zonder onnodig dierenleed. Hiervoor zoekt Yumeko over de hele wereld naar de mooiste en meest duurzame natuurlijke materialen. Vervolgens worden de producten gemaakt door vakmensen in India, Nederland, Duitsland, Portugal, Oostenrijk, Turkije en Peru. Bovendien zijn de producten voorzien van een biologisch en/of fairtrade certificaat.

Social enterprise

Yumeko kan worden gezien als een zogeheten social enterprise. Impact staat voorop bij dit vooruitstrevende merk en ze willen bewijzen dat ze een duurzaam businessmodel kunnen bouwen. Zo zijn ze ervan overtuigd dat ze positieve maatschappelijke veranderingen in gang kunnen zetten door zowel bedrijven als de klanten van Yumeko. Hoe meer mensen mee gaan doen aan deze beweging, hoe groter de verandering die ze teweeg kunnen brengen. Gaat u met ze mee doen voor een comfortabelere nachtrust én een wereld die eerlijker en groener is?

Impact van Yumeko

U kunt heerlijk slapen met de producten van Yumeko, maar daar stopt het niet. Ze blijven streven naar groenere producten en geloven dat het altijd beter kan. Hiervoor meten ze jaarlijks de impact die ze samen met hun klanten maken. Deze impact groeit en de vorderingen worden jaarlijks gerapporteerd in het Impact Report van Yumeko. De producten van Yumeko beschikken daarnaast over belangrijke certificaten welke garanderen dat de producten ook echt zo duurzaam en eerlijk zijn als ze beweren, meer over deze keurmerken leest u hieronder.

Keurmerken Yumeko

Downpass

Het Downpass keurmerk staat ook garant voor dierenwelzijn. Zo wordt er streng gecontroleerd op goede verblijven, voldoende voedsel en drinken, bescherming tegen ziektes en de aanwezigheid van professioneel opgeleid personeel. De controles vinden zowel gepland als ongepland plaats en hierbij wordt er ook op gelet dat er geen levende pluk, dwangvoeding en het houden van dieren in kooien plaatsvindt. Ook wordt er getest op de kwaliteit van het product door officiële testinstituten onder notarieel toezicht.

Nomite

Wanneer een product is voorzien van het Nomite label betekent dit dat het geschikt is voor mensen die last hebben van astma of een huisstofmijtallergie. Het anti-allergie label Nomite is afkomstig van het European Down & Feather Association, ofwel het EDFA. Om te mogen beschikken over dit label moet een product aan strenge eisen voldoen. Zo moet de katoenen stof van een kussen of dekbed gemaakt zijn van kwaliteitsgarens met een zeer hoge weefdichtheid waardoor huisstofmijt geen kans heeft om binnen te dringen.

Oeko-Tex

Het test- en certificeringssysteem Oeko-Tex Standard 100 werd al opgericht in 1992. Het is een onafhankelijke standaard welke zich richt op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in textielproducten. Hierbij wordt vooral gekeken naar de gezondheid van gebruikers én makers en het doel is om consumenten zekerheid te geven over de afwezigheid van schadelijke stoffen in kleding en andere producten. Alle producten die zijn voorzien van dit label zijn getest op schadelijke stoffen, voor mensen en het milieu.

FSC

Het Forest Stewardship Council (FSC) wordt gesteund door alle grote milie- en ontwikkelingsorganisaties. Ze zetten zich wereldwijd in voor het behoud van bossen en een verantwoord bosbeheer. Ze spreken van een verantwoord bosbeheer wanneer er op een evenwichtige manier rekening wordt gehouden met zowel ecologische, economische en sociale aspecten. Dit alles heeft FSC op een transparante wijze geregeld, zodat het voor iedereen is te controleren.

QUL

Bij de matrassen van Yumeko zult u het QUL keurmerk terugvinden, wat staat voor Quilitätsverband Umweltverträgliche Matratzen. Het verschil tussen synthetische en natuurlijke latex is amper te zien en er worden helaas matrassen als natuurlijke latex verkocht, terwijl ze slechts over 2% natuurlatex beschikken. QUL garandeert de natuurlijke oorsprong en het certificaat wordt pas toegekend na zorgvuldige laboratoriumanalyse. De matrassen van Yumeko beschikken over 95% natuurlijke latex!

Een greep uit de Yumeko collectie