Menu
Menu

Informatie over Kardol

Over Kardol

Het ontstaan

"This is where Dutch design meets luxury bedlinen"

Het merk Kardol produceert al meer dan 20 jaar prachtige dekbedovertrekken vanuit het centrum van Amsterdam. Al snel na diens oprichting werd dit merk een toonaangevende bedlinnen leverancier in Europa. Dit merk werd als 'anders' gezien in vergelijking met normale leveranciers. Kardol legde bewust grote nadruk op zowel kwaliteit als design. Dit concept bleek bijzonder succesvol waardoor het assortiment flink gegroeid is sinds de jaren negentig. Geen wonder dat dit merk nog steeds in populariteit groeiende is.

De ontwerpen van Kardol zijn gebaseerd op kunst, architectuur, couture, natuur en cultuur. De dekbedden van Kardol hebben dan ook een luxueuze uitstraling en zijn ontworpen met grote aandacht voor alle details. Deze unieke designs vormen een ware toevoeging aan de sfeer in uw slaapkamer. De dekbedden zelf zijn gemaakt van katoen of satijn-katoen en genieten van een hoge kwaliteit. Waardoor u jarenlang kunt genieten van de dekbedovertrekken van Kardol.

Het materiaal

Satijn

Satijn is een zachte stof afkomstig uit de katoenfamilie. Het materiaal satijn komt tot stand dankzij een speciale weeftechniek. Dankzij de hoge weef dichtheid van het materiaal ontstaat er een bijzonder zachte en flexibele stof. Dit materiaal heeft een luxueuze uitstraling en heeft tevens een bijzonder hoge vochtabsorptie zodat u altijd fris wakker wordt onder een satijnen dekbed.


Het satijnen materiaal dat gebruikt wordt door Kardol heeft een hoge kwaliteit en is dan ook met veel zorg tot stand gekomen. Zo weet u dat u lang gebruik kunt maken van de satijnen dekbedovertrekken van dit merk.

Katoen

Katoen is een zachte en fijne textielsoort. Dit materiaal is compleet natuurlijk en bestaat uit een zachte vezel, afkomstig uit de zaden van een katoenplant. Dit materiaal heeft tevens een hoog vocht absorptievermogen en is daarnaast ook erg duurzaam. Dankzij de natuurlijke kwaliteiten van dit materiaal heeft het ook ademende eigenschappen. Katoenen dekbedovertrekken zijn dan ook uitermate geschikt voor de zomer.

Kardol gebruikt hoogwaardige en milieuvriendelijk verkregen katoen. Dankzij de hoge kwaliteiten weet u dat u voor een flinke periode gebruik kunt maken van de dekbedovertrekken van dit merk.


Een greep uit ons assortiment: