Menu
Menu
-
-

Matras beschermen

Nachtelijk zweten

Het is volkomen normaal dat een mens zweet tijdens zijn of haar slaap. Gedurende de nachtrust daalt de lichaamstemperatuur namelijk wat automatisch leidt tot transpiratie. Door dit nachtelijk zweten is het mogelijk dat een mens gemiddeld 60 ml vocht per uur verliest. Op een nachtrust van 8 uur betekent dit ongeveer een halve liter vocht per nacht. Sommige mensen verliezen daarentegen tot wel 2 liter vocht per nacht, wat een enorme aanslag kan vormen op het matras.

Hoewel een deel van dit vocht verdampt trekt er ook een deel tot diep in het matras. Dit is voor bacteriën en schimmels een fijne en heerlijke plek om te nestelen, waardoor er een ongezond slaapklimaat ontstaat. Dit is één van de redenen waarom het aan te raden is om een matrasbeschermer te gebruiken.

Bescherming tegen bedplassen

Een waterdichte matrasbeschermer is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen die last hebben van bedplassen. Van alle zesjarige kinderen zijn er ongeveer 2 op de 10 die nog in bed plassen. Bij tienjarigen komt dit nog voor bij 1 op de 20 kinderen. En zelfs bij 15-jarigen komt het nog vaker voor dan u mogelijk verwacht: 1 op de 50.

Ook bij volwassenen komt bedplassen veel voor. 1 op de 100 volwassenen kampt namelijk met dit probleem op middelbare of oudere leeftijd. Het beddengoed is natuurlijk gewoon uit te wassen, maar de urine dringt helaas door tot diep in het matras. Hoewel dit na verloop van tijd opdroogt, krijgt men de onaangename lucht, bacteriën en schimmels niet zomaar uit het matras. Zeker niet wanneer dit vaker voorkomt. Een waterdichte matrasbeschermer biedt daarom perfect uitkomst in deze situatie en zal ervoor zorgen dat u langer kunt genieten van een schoon matras.

Moltons

Een molton is de meest gebruikelijke matrasbeschermer. Moltons zijn gemaakt van opgeruwde katoen. De unieke eigenschappen van opgeruwd katoen komen naar voren in de sterkte van het materiaal, duurzaamheid en het absorptievermogen. Deze kenmerken maken dit materiaal uitstekend geschikt voor een matrasbeschermer.

Een molton gaat direct om het matras om ervoor te zorgen dat het lichaamsvocht dat u tijdens uw slaap verliest op te vangen. Een molton kunt u bovendien gemakkelijk uitwassen. Let er wel op dat moltons niet waterdicht zijn en dus niet geschikt zijn ter bescherming tegen bedplassen.

Meest gekochte matrasbeschermers