Menu
Menu
-
-

Warmteklasse Dekbed Uitleg

Warmteklasse 1

Warmteklasse 1 is het warmste dekbed, die u kunt vinden met de hoogste warmte-isolatie. Dit dekbed is er dan ook voor bedoeld om u warm te houden tijdens koude periodes. Daarnaast is dit dekbed ook een optie voor echte koukleumen of mensen die in een koude omgeving slapen. De winterdekbedden worden gemaakt van sterk isolerende materialen, dons of wol zijn meestal het warmst en kunnen warmte het makkelijkste vasthouden. Verder kunt u ook een warmteklasse 1 dekbed creëren door middel van een 4 seizoenendekbed. Dit dekbed bestaat namelijk uit een lente/herfst dekbed en een zomerdekbed. Meestal hebben de dekbedden van warmteklasse 1 een dikte vanaf 8,8 centimeter.

Warmteklasse 2

Dekbedden met warmteklasse 2 passen goed bij ieder seizoen. Zeker als u slaapt in een omgeving waar de temperatuur gematigd is. Ook deze dekbedden zijn ideaal voor mensen die het snel koud hebben. De All-Year dekbedden zijn erg geliefd, vooral in de winter of op relatief koude kamers. Dit komt door het gebruik van dons en wol, dat goed vocht opneemt en afvoert. Daarnaast houden deze hoogwaardige materialen ook goed de warmte vast. Warmteklasse 2 dekbedden hebben een dikte van 6,3 tot 8,2 centimeter.


Warmteklasse 3

Warmteklasse 3 dekbedden zijn ideaal voor in de lente en nazomer. Deze dekbedden zijn geschikt voor mensen die het snel warm krijgen of voor wie slapen in een normale temperatuur of warme omgeving. Daarnaast zijn deze dekbedden in de zomer ook fijn voor koukleumen. Over het algemeen, zonder extremen, zijn dekbedden met warmteklasse 3 het hele jaar door te gebruiken. Meestal heeft een warmteklasse 3 dekbed een dikte van 4 tot 5,7 centimeter. Bekijk hier beneden ons hele assortiment dekbedden van warmteklasse 3.

Warmteklasse 4

Zomerdekbedden zijn van warmteklasse 4. Deze dekbedden zijn erg licht en luchtig, waardoor dekbedden van warmteklasse 4 ideaal zijn voor in de zomer. Het houdt u warm voor zover nodig, maar u zal het niet snel te warm krijgen. Dit komt doordat de dekbedden weinig warmte vasthouden. Daarom is een warmteklasse 4 dekbed ideaal voor in de zomer, voor als u het snel warm heeft, maar liever niet zonder dekbed slaapt. Warmteklasse 4 dekbedden hebben een dikte van 2 tot 3,4 centimeter.