Menu
Menu
-
-

Type Dekbed

Soorten dekbedden

4 seizoenen dekbed

Een 4 seizoenen dekbed bestaat uit twee aparte dekbedden die aan elkaar bevestigd kunnen worden. Dit is een relatief dik deel dat geschikt is voor de herfst en lente en een zeer dun deel dat prettig is in de zomer. In de koude wintermaanden zijn beide delen aan elkaar te bevestigen zodat een zeer dik dekbed ontstaat dat lekker warm is. Met dit systeem kunt u dus ieder seizoen de dikte van uw dekbed naar eigen wens samenstellen. 4 seizoenen dekbedden zijn leverbaar in alle maten en met verschillende type vulling zoals dons of wol.

All year dekbed

Een all year dekbed is een dekbed dat uit een deel bestaat zodat u nooit van dekbed hoeft te wisselen of verschillende delen aan elkaar hoeft te maken. Dit dekbed kan het hele jaar door worden gebruikt. Een all year dekbed is niet zo warm als de twee delen van een 4 seizoenen dekbed samen maar voor de meeste mensen is dat ook niet nodig omdat het in Nederland in verhouding ook niet zo heel erg koud wordt in de winter de huizen goed zijn geïsoleerd.


Zomerdekbed

Een zomerdekbed is een zeer dun dekbed dat geschikt is voor de warmste tijd van het jaar. Veel mensen vinden het prettig om ergens onder te slapen ook al is het relatief erg warm buiten. Het is dan wel belangrijk dat het dekbed relatief koel en licht aanvoelt. Een zomer dekbed isoleert en ventileert goed waardoor het warmte zoveel mogelijk afvoert. Er zijn verschillende materialen waar een zomerdekbed van gemaakt kan zijn zoals katoen, dons, wol en zijden. Elk van deze materialen heeft haar eigen unieke eigenschappen.

Overige dekbedden

Anti allergie Dekbed

Anti allergische dekbedden zijn voorzien van een Nomite keurmerk wat betekent dat de tijk geen huisstofmijten door zal laten zodat deze zich ook niet in het dekbed kunnen gaan nestelen. Ook donzen en wollen dekbedden kunnen dus anti allergisch zijn. Naast deze dekbedden is er meer anti allergisch beddengoed zoals matrashoezen, kussenhoezen en kussens.

Winterdekbed

Winterdekbedden zijn er om u heerlijk warm te houden. Vooral in de koude wintermaanden en voor een koukleum zijn de winterdekbedden een uitkomst. Daarnaast zijn de winterdekbedden erg comfortabel en super zacht. Verder zijn de dekbedden ideaal voor mensen met een allergie, want onze winterdekbedden zijn huismijtwerend. Met een winterdekbed is de kou geen probleem meer.

Onderdeken

Een onderdeken is een deken die bovenop het matras wordt gelegd waardoor deze een stuk zachter en comfortabeler aanvoelt. Het is eigenlijk dus een soort topdek matras. Sommige onderdekens zijn geschikt om bepaalde medische klachten zoals reuma of spier en gewrichtsklachten te verhelpen of verminderen. Vooral de wollen onderdekens staan hierom bekend doordat deze voor extra warmte op het lichaam zorgen.